Se împart cardurile de călătorie pentru pensionari

Pensionarii din municipiul Bacău, cu o pensie de până în 1.206 lei, care beneficiază de gratuitate pe mijloacele de transport în comun, vor utiliza nelimitat, de la 1 septembrie 2017, cardul personalizat emis de SC Transport Public SA.

Distribuirea cardului a început de către SC Transport Public SA acum două zile, la Direcţia de Asistenţă Socială (DAS) Bacău, str. Ştefan cel Mare, nr.17, şi încă din prima zi, la instituţia amintită, s-au prezentat sute de pensionari pentru a-şi ridica noul document de călătorie.

Din municipiul Bacău, aproximativ 10.000 de pensionari circulă gratuit și nelimitat cu mijloacele de transport în comun. În luna septembrie, cei care au card, îl vor folosi concomitent cu abonamentul (legitimaţia) de călătorie.

„Luna septembrie va fi o perioadă de tranziţie, pentru ca pensionarii să se obişnuiască să utilizeze cardul. Din octombrie vor călători exclusiv pe bază de card. Cei care nu se vor prezenta la noi, pentru a-l lua, până la 1 octombrie, ulterior îl vor ridica de la ghişeele societăţii de transport” spune Carmen Fifirig, şef serviciu Asistenţă Socială, din cadrul DAS Bacău

La înmânarea cardului, pensionarii primesc şi un pliant cu instrucţiunile de utilizare, dar li se şi explică de către un reprezentant al SC Transport Public SA cum trebuie să îl folosească. Informaţii utile vor primi şi în mijloacele de transport, începând cu 1 septembrie.