Înca trei autobuze Euro 6

Alte trei autobuze Iveco Crossway, echipate cu motoare Euro 6, au intrat în dotarea societății Transport Public SA Bacău, alăturându-li-se celorlalte cinci sosite deja la începutul lunii februarie.

Autobuzele sunt fabricate la Uzina Iveco din Cehia și vor intra imediat în exploatare pe traseele deservite de Transport Public SA.

Euro 6 este o reglementare a Uniunii Europene care stabilește standardele de emisii pentru autovehicule. Emisiile combinate de hidrocarburi și oxizi de azot provenite de la vehiculele diesel sunt cu 26% mai mici decât la Euro 5, ceea ce înseamnă o poluare a aerului mai mică.

Poluarea unui oraș poate fi redusă, însă, și prin utilizarea transportului public in detrimentul autovehiculului personal deoarece, de exemplu, un numar de 40 de autoturisme care in medie transporta 50 pasageri, polueaza de 30 de ori mai mult decât un autobuz care transportă același număr de persoane.

„Ne dorim să oferim publicului călător condiții cât mai confortabile de transport și, în același timp, să contribuim la crearea unui climat cât mai puțin poluat la noi în oraș” – a declarat Adrian Botez, directorul SC Transport Public SA.

Societatea își reafirmă dorința de a oferi servicii la standarde cât mai ridicate, programul de investiții urmărind intinerirea parcului auto, scăderea poluării și creșterea satisfacției consumatorilor.

Societatea Transport Public SA a devenit prima societate din Moldova într-un clasament al calității, iar, în țară, se află între primii zece transportatori.