Cinci noi autobuze echipate după norma Euro 6 au început să circule pe străzile orașului.

Prietenoase cu mediul, autobuzele Iveco Crossway sunt dovada clară a dorinței societății Transport Public SA de a oferi condiții de confort sporit călătorilor și de a păstra mediul ambiant cât mai curat.

Autobuzele, fabricate la Uzina Iveco din Cehia, au motoarele configurate conform normei Euro 6, ceea ce garantează o reducere a gazelor poluante în oraș.

„Ne dorim o îmbunătățire continuă a performanțelor în domeniul transportului public și dorim să creștem gradul de atractivitate al transportului public pentru cetățean și, în același timp, să contribuim la scăderea gradului de poluare al orașului, pentru a avea un Bacău cât mai verde”, a declarat Adrian Botez, directorul SC Transport Public SA.

Transportul public contri­buie la reducerea poluării și prin diminuarea numărului de autovehicule care circulă pe străzi. De exemplu, s-a calculat că un număr de 40 de autovehicule personale, care în medie transportă 50 de pasageri, poluează de 30 de ori mai mult decât un autobuz care transportă același număr de persoane.

Societatea Transport Public SA a devenit prima societate din Moldova într-un clasament al calității, iar, în țară, se află între primii zece transportatori.

Protecția mediului face parte integrantă din politica societății Transport Public SA.